191007engelskapuben-2-kopia

VÄLKOMMEN TILL ENGELSKA PUBEN I BORLÄNGE

Engelska Puben i Borlänge blev känd över hela landet genom dokumentärfilmen Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk. I kulisserna stod Amy Tang, stans ”pubmamma” och förebild.

FRÅGAR DU LOKALBORNA i Borlänge vem Amy Tang är vet alla vem du pratar om.
Precis som sin man Billy Tang har hon gjort sig ett välkänt namn i stan, mycket tack vare sin färgstarka karaktär – och omhändertagande personlighet.
– Många gäster kallar mig för stans pubmamma. Jag ser till att de inte
glömmer sina saker och tar hand om dem. De säger att de känner sig som hemma här, om vårt kök stänger vid elva men någon är hungrig brukar jag
gå in och fixa något till dem. Igår gjorde jag mat vid halv två, säger hon och
skrattar. Amy stod mest i kulisserna när hennes karismatiske man gjorde sig rikskänd genom sin medverkan i dokumentärfilmen Filip och Fredrik presenterar Trevligt folk, integrationsprojektet om det somaliska bandylaget som anmälde sig till VM trots att ingen av spelarna någonsin stått på ett par skridskor.
VID SIDAN OM filmen ritades samtidigt parets pub in på den svenska kartan, som ett av landets trevligaste tillhåll. 

191007engelskapuben-1-kopia
Personer vid spelmaskin

Relaterade partners

glennsgoteborg
Barer

Vegas är en fjäder i hatten

Sexton år gammal började Foad ”Fadde” Kuhpai som diskare på en restaurang i Örebro. 25 år senare är han mästare på att få både personal och gäster att känna sig som hemma på Glenn Sportsbar i Gamlestan i Göteborg – där Vegas har en självklar plats i res...
Göteborg
helsingborg-omslag-9843-kopia-2
Barer

Därför har hon varit vegaspartner i 25 år

Telegrafen i Helsingborg är en av Sveriges äldsta pubar – och i år firar de 23 år som Vegaspartner. Möt ägaren Sara Johansson som prisades på Vegas Awards för sitt långa och trogna partnerskap.
Helsingborg