Husets underhållning

Vegas är mer än bara en fysisk värdeautomat. Det är husets egna Casino och en extra inkomstkälla. Det ger en snitt intäkt per restaurang på ca 140 000 kr (baserat på 3 spelautomater per restaurang). För gästerna är Vegas en stunds underhållning i en trygg miljö.

För att få spela på Vegas måste man ha fyllt 18 år. Vegas återbetalning regleras enligt lotterilagen och måste på Vegas ha en vinstprocent på minst 85 procent. De flesta av Vegas spel har en vinstprocent på runt 90 procent. Det gör Vegas till det spel hos Svenska Spel med högst återbetalning. Det enligt Spelinspektionen och Skatteverket.

Dra för att justera tidslinjen

1995

Vegas historia tar sin början. En ny lotterilag gör det möjligt för regeringen att utfärda tillstånd för värdeautomatspel på restauranger med serveringstillstånd.

1996

Svenska Spels första spelautomater installeras under namnet Jack Vegas. Vinsterna betalas ut i form av presentkort, med ett maxvärde på 1000 kronor.

1999

Mer ansvar och nya regler 1999 ges tillstånd att anordna värdeautomatspel i bingohallar och Miss Vegas lanseras.

2001

Under tidigt 2000-tal börjar Jack Vegas generera vinst som tilldelades förmånstagarna Riksdrottsförbundet och Ungdomsstyrelsen.

2005

En ny generation Jack Vegasautomater lanseras. Med hjälp av nya skärmar och spel ger "WinWave" en bättre och roligare spelupplevelse.

2006

Jack Vegas har vuxit sig så starkt att det på många ställen blivit en dominerande del på spelplatserna.

2007

Jack Vegas och Miss Vegas byter namn till Vegas.

2008

En åldersverifiering installeras i samtliga spelautomater. Detta för att förtydliga 18-årsgränsen och uppmana personer som är 23 år eller yngre att visa legitimation innan de börjar spela på Vegas.

2010

Vegas inför en energisparfunktion i spelautomaterna som gör att de automatiskt går ner i lågenergiläge när ingen spelar på dem.

2010

Vegas utses till årets CSR-relation av restaurangkedjan Harrys. CSR, Corporate Social Responsibility, handlar om hur företag tar ansvar för sin påverkan på samhället, både ur ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt perspektiv.

2010

Vegas lanserar en ansvarskampanj med världsmålvakten i ishockey, Henrik Lundqvist.

2012

Vegas lanserar ett nytt centralsystem hos sina affärspartners, som gör det möjligt för Vegas att erbjuda samma spelansvarsverktyg som idag finns på svenskaspel.se

2014

För att spela Vegas måste man nu logga in med sitt Spelkort i automaten. Första gången ombeds man sätta sina egna personliga gränser vad gäller både tid och pengar.

2015

Svenska Spel lanserar sin webbaserade spelansvarsutbildning. Det blir obligatoriskt att vara certifierad i spelansvar när man jobbar med Vegas.

2016

Vegas fyller 20 år!

2019

Vegas lanserar nästa generations Vegas med massor av nya funktioner, till förmån för såväl spelglädje som spelansvar.

Tre Vegas spelmaskiner står på rad mot en mönstrad mörk vägg

Spelansvar tillsammans

Nya Vegas har en rad tjänster som gör det lättare för dig som partner att ta spelansvar. Spelaren kan själv sätta egna spelgränser innan spelet ens har börjat, stänga av sig själv direkt i automaten och se sina egna vinster och förluster. Det är det vi kallar för ett aktivt spelansvar.

Så tar vi spelansvar

Tre glada personer står framför en Vegas spelmaskin

Våra spel

Vegas erbjuder tre klassiska speltyper som alla styrs av slumpen: kort-, hjul- och nummerspel. Detta på stora skärmar med fantastisk detaljrikedom.

Mer om våra spel

Spelansvar i världsklass

Så här värnar vi om ett sunt spelande.

Om spelansvar