Kirik Suleyman har drivit sin pizzeria i mer än 25 år och enligt hemsidan har han Iggesunds bästa pizzor. Man blir automatiskt bäst eftersom Iggesund inte är så stort, skämtar Kirik.
– Grejen är att vi bara använder de bästa råvarorna, det är det som gör det! Sedan är det viktigt med en bra pizzadeg och tomatsås. Vi lagar den portugisiska tomatsåsen Campino och använder tomater från Portugal. De har mer sol, så deras tomater blir godare.
Kunder går så långt som att säga att han måste ha Sveriges bästa pizza. ”Alla pizzor smakar samma, men Kiriks är annorlunda.”
Gör du allt från grunden?
– Ja, allt är hemlagat. Det är det som skiljer oss från många andra pizzerior. Det är vanligt att det blir halvfabrikat i branschen, det sparar tid och är bekvämare.
Hemlagat är viktigare om man vill behålla kunderna, menar Kirik, som kompletterar verksamheten med tacksamma inkomster från Svenska Spels Vegasautomater.
– Med Vegas får vi också bättre försäljning på annat. Spelare sitter kanske länge och vill äta efter ett tag. Vi får bättre rull på jobbet.
Vad tillför Vegasautomaterna mer?
– Det blir roligare på jobbet av att ha spel, utan Vegasautomaterna skulle arbetet bli långtråkigt. Folk umgås mer och gör ett litet ställe som mitt mer socialt.
Rekommenderar du Vegas till andra krögare?
– Ja, men inte de som är i närheten. Helst ett par restauranger i avstånd så att de inte konkurrerar med oss, säger Kirik och skrattar.