herobakgrundcurtain

"Vi har varit med i Vegasfamiljen sedan starten"

Gästerna kommer för maten eller bowlingen – och stannar för gemen­skapen och det breda nöjesutbudet. Andreas Andersson på Ängelholms Bowling vet hur du skapar under­hållning som får dina besökare att stanna några timmar extra. 

För familjen Andersson är bowling mer än en sport. Det är snarare deras liv. De har bowlat i tre generationer och drivit bowlinghallar lika länge. Det är inte så konstigt att syskonen Andreas, Kim och Sandra Andersson inte bara är framstående bowlare, utan också fått betydelsefulla roller inom familje­företaget tillika nöjeshuset Ängelholms Bowling, som firade 35-årsjubileum
i höstas. 

– Min mamma och pappa tog över verksamheten 1986. Innan dess drev pappa en bowlinghall i Örkelljunga och min farfar en i Malmö och en i Tomelilla, säger Andreas Andersson som i dag sköter driften av Ängelholms Bowling tillsammans med sin bror Kim. 

– Fördelen med att driva ett familje­företag är att alla brinner för samma sak: att hela tiden bli bättre och få människor att trivas, säger Andreas som praktiskt taget växte upp i bowling­hallen och började bowla så snart han kunde gå. 

– Mamma och pappa tillbringade nästan all tid här, särskilt i början, så jag och mina syskon kom hit direkt efter skolan och utmanade varandra på banorna. Jag fick alla möjligheter att bli bra på bowling och fick en glimt av att driva ­företag redan vid elva års ålder. 

Kim och Andreas är den tredje Andersson-generationen som driver bowlinghall. Deras pappa tog över Ängelholms Bowling 1986. Innan dess drev brödernas farfar bowlingverksamhet.

bowling5
Personer vid spelmaskin

Relaterade partners

Ballbreaker1
Bowling
Restauranger

Ballbreaker