Vegas regler och villkor:

En förutsättning för att ha värdeautomater (Vegas) på sin enhet är att inneha ett giltigt serverings-eller bingotillstånd, att restaurangen uppfyller omsättningskrav enligt Spelinspektionens föreskrift och att bolaget blir ombudsregistrerat.

Omsättningskrav:
Enligt Spelinspektionens förskrifter och allmänna råd måste en restaurang omsätta minst 1 miljon kr/år i försäljning av mat och dryck för att ha Vegas.

Omsättningstrappa/antal automater:
1 värdeautomat 1 mkr
2 automater 1.250 mkr
3 automater 1.5 mkr
4 automater 1.750 mkr
5 automater 2 mkr

Ombudsregistrering:
Innan tillstånd kan ges måste samtliga i bolagets styrelse, inklusive suppleanter lämplighetsprövas genom ombudsregistrering hos Spelinspektionen.

Alla dokument som krävs för detta inhämtas av Svenska Spel förutom belastningsregister som samtliga i bolagets styrelse själva måste beställa hos Polisen. Blankett ”Begäran om utdrag- enskild person” kan tas ut via Polisens hemsida. OBS! Viktigt att blanketten är underskriven när den skickas till registreringsutdrag@polisen.se

Ansökan om licens till värdeautomater:
Svenska Spel ansöker om licens att ha värdeautomater på er enhet hos Spelinspektionen som är tillsyns- och tillståndsmyndighet. Vid ett personligt möte kommer Svenska Spel att gå igenom vilka underlag som krävs för att ansökan om licens ska kunna göras.

 

Det ni kommer att gå igenom på mötet är:

  • Var i lokalen automaterna ska stå
  • Giltigt serveringstillstånd
  • En kassa- eller resultatrapport som visar restaurangens försäljning av mat och dryck under en sammanhängande period om 12 månader. Den får inte vara äldre än 15 månader vid ansökan.