Spelskolan del 3

Nu ska vi titta lite närmare på bonusspelen. Att ha turen att nå ett bonusspel är inte alltid lika med vinstgaranti – även om man förstås kan hoppas på vinst i och med förbättrade villkor.

Bonusspelen i grunden

I nästan alla av våra spel finns ett eller flera bonusspel. Det finns speciella villkor som måste inträffa i spelen för att dessa ska startas. I hjulspelen kan det vara ett visst antal bonussymboler som måste stanna på skärmen – I Triple Ace Poker ska exempelvis tre ess förekomma i en vinnande kombination. Som spelare får du information att du kvalificerat dig för ett eller flera bonusspel. I vissa bonusspel garanterar vi en vinst i och i andra förbättrar vi bara villkoren.

 

Den lilla bonusen - Välj-en-vinst (Pick-a-prize)

Vissa bonusspel går ut på att du som spelare får göra ett eller flera val på skärmen. Beroende på vad du väljer så kan du få en vinst beroende på den insats du hade när du hamnade i bonusen. Denna vinst kan maximalt uppgå till 100 gånger insatsen.

Några av dessa bonusar låter dig välja en eller flera gånger och plussa på dina gjorda val. I Grodjakten kan krokodilen elakt nog ta ifrån dig redan insamlade belopp. Krokodilen dyker upp i det tredje valet du ställs inför.

 

spelskolan_valj_en_vinst

Den stora bonusen - Feberbonus (Fever games)

Feberbonusen anses bland många spelare vara den bästa bonusen men den avviker kraftigt från välj-en-vinst-bonusen genom att varje bonusomgång kostar en insats. Insatsen kan inte höjas från den insats som var när bonusen startades. Det går att sänka insatsen men eftersom denna bonus har bättre villkor när det gäller vinstchans och återbetalning så är det få spelare som väljer att inte fortsätta med samma insats.

Ofta fortsätter feberbonusen på ungefär samma sätt som grundspelet men med den stora skillnaden att vi skapat lite bättre förutsättningar. Det kan exempelvis vara flera wilds i bonusspelet än i det vanliga hjulspelet.

Även om vi förbättrat villkoren är det viktigt att komma ihåg att det inte betyder att man är garanterad en vinst. Maxvinsten är 100 gånger insatsen i varje feberbonusomgång.

Antalet feberbonusomgångar som erhålls är väldigt olika. Bland nuvarande spel kan det vara allt från fyra till 100 beroende på vilket spel man valt och vad som startade bonusen.

I många av våra spel är det fullt möjligt att vinna ännu fler bonusomgångar. I dessa spel finns det en begränsning i antalet bonusspel man kan vinna. Exakta gräns finns beskriven i reglerna som återfinns under "OM SPELET". Där finns också informationen om vad som gäller i våra bonusar.

spelskolan_feber

Spelskolan del 4

Vi skall i denna del av spelskolan bland annat titta på vad det finns för regler och begränsningar med både insatsen och vinsterna.

Läs mer ››

Spelskolan del 1

I spelskolan kommer jag berätta om de olika speltyperna, bonuslägen, vinstuträkningar och lite annat smått och gott som kan vara bra att veta.

Läs mer ››

Spelskolan del 5

Här tar vi upp vanliga missförstånd och förutfattade meningar kring hur Vegas fungerar.

Läs mer ››

Spelskolan del 2

I denna del tittar vi närmare på våra hjulspel och för det är mer än teman och grafik som skiljer dem åt.

Läs mer ››