Spelskolan del 2

I denna del tittar vi närmare på våra hjulspel. Det är mer än teman och grafik som skiljer dem åt.

 

Hjulspel med vinstlinjer

När du spelar ett spel med vinstlinjer kan du välja vilka av vinstlinjerna du vill satsa på. Det går att satsa på en eller flera linjer. En del väljer att satsa hela insatsen på en (1) linje medan andra delar upp insatsen på flera linjer. Den som trycker på "Satsa max" får maxinsatsen fördelad lika över samtliga vinstlinjer. För att få en vinst krävs att likadana symboler stannar intill varandra på den vinstlinje som man valt att satsa på.

Håll koll på vilken vinstriktning som gäller för spelet eftersom den varierar mellan spelen. Den vanligaste varianten är från vänster till höger och från höger till vänster. Symbolerna ska börja på hjulet längst till vänster eller längst till höger för att räknas.

Alla vinster betalas ut i förhållande till insatsen som valts för den vinnande linjen. Vinst utbetalas bara till den bäst betalande kombinationen på en vinstlinje men det går självklart att vinna på flera eller alla vinstlinjer samtidigt.

 

Hjulspel med spridda vinster

Några av våra hjulspel saknar helt vinstlinjer. Detta kallar vi för "spridda vinster". Exempel på sådana spel är våra senaste spel Loaded 7's och Mighty Miner. När det inte finns några bestämda vinstlinjer så räcker det i stället att likadana symboler stannar på skärmen. Normalt krävs det att de stannat på intilliggande hjul och med början på det yttersta hjulet. Insatsen i ett spel med spridda vinster fördelas inte utan alla vinnande kombinationer som kommer upp multipliceras med den totala insatsen.

Ofta fortsätter feberbonusen på ungefär samma sätt som grundspelet men då med den stora skillnaden att vi skapat lite bättre förutsättningar. Det kan exempelvis vara flera wilds i bonusspelet än i det vanliga hjulspelet.

Även om vi förbättrat villkoren är det viktigt att komma ihåg att det inte betyder att man är garanterad en vinst. Maxvinsten är 100 gånger insatsen i varje feberbonusomgång.

spelskolan_sprid

Vinnande kombinationer

Huvudregeln för hjulspel är att få minst tre i rad – men i några fåtal spel går det att vinna på två i rad. På Vegas Classic räcker det med att tärningssymbolen dyker upp på en vinstlinje för att det ska ge vinst.

Vissa symboler ger "spridda vinster" vilket betyder att de kan ligga utspridda någonstans på skärmen. Ibland krävs det att de ligger på hjul intill varandra och ibland inte. Se respektive spel för att veta exakt vad som gäller.

Det finns en del specialfall där vinster kan uppkomma på ett lite annorlunda sätt. Detta sker många gånger som någon form av bonusvinst. I Grodjakten blir det vinst om en av grodorna sitter vänd mot en trollslända vilket illustreras av att grodan äter trollsländan. Spelens olika specialfall presenteras oftast enkelt i vinstplanen men mer utförligt inne i spelets regler.

spelskolan_top_3

Wild-symboler hjälper till att skapa vinster

Vissa symboler bestäms vara "wild" vilket innebär att de representerar alla andra symboler. Ett av undantagen från den regeln är att de inte ersätter symboler som startar bonusar. När en wild-symbol stannar på en linje så hjälper den alla kombinationer av symboler som korsar dess väg, på så vis kan den samtidigt vara bokstaven "K" och bokstaven "J" om det skulle behövas. Många av våra wild-symboler har texten "WILD!"skriven på sig för att förtydliga att symbolen är wild. Det finns också wild-symboler som kan växa och bli större och täcka flera rutor. Se gärna i spelreglerna för att få full koll på hur spelet fungerar.

spelskolan_wild

Spelskolan del 3

Här tittar vi lite närmare på de olika typerna av bonusspel och hur de fungerar.

Läs mer ››

Spelskolan del 5

Här tar vi upp vanliga missförstånd och förutfattade meningar kring hur Vegas fungerar.

Läs mer ››

Spelskolan del 4

Vi skall i denna del av spelskolan bland annat titta på vad det finns för regler och begränsningar med både insatsen och vinsterna.

Läs mer ››

Spelskolan del 1

I spelskolan kommer jag berätta om de olika speltyperna, bonuslägen, vinstuträkningar och lite annat smått och gott som kan vara bra att veta.

Läs mer ››