Vegas möter Titans Sport Bar

Åländska Linda Koskinen flyttade till Norrköping 2007 och öppnade 2014 Titans Sportbar i stadens centrum. Vegasautomaterna fanns då redan på plats från förre ägaren och Linda tvekade inte en sekund att ansöka om att få behålla dem.

– Vegas är ett jättebra komplement till allt annat vi erbjuder. Många gäster kommer hit för att titta på sport och då äter de oftast. De tycker om att spela lite på automaterna – både före och efter matchen och även i pausen.

Lite som en sportbar och lite som en typisk amerikansk diner. Det är känslan när man kommer in på Titans Sportbar. Matutbudet är blandat, allt från ribs och burgare till plankor och raggmunk.

Jag valde att behålla namnet Titan. En kväll kom ett nybildat innebandylag, bland Norrköpings många lag - och bad att få använda Titans som sitt lagnamn. Så nu heter de KFUM Titans och har Titans Sportbar som sitt stamställe!

De tre Vegasautomaterna ger bra vinst. Varje månad rör det sig om ett snitt på 15 000 kr i intäkt för Titans.

– Det gör ju att även den övriga omsättningen ökar - ju större utbud desto fler gäster. Kommer någon för att äta blir det ofta lite spel också, och vice versa - kommer någon för att spela blir det oftast någon öl. Det går liksom hand i hand, det blir en spinoff-effekt.

Vinsten gör att Linda har råd med förnyelse och förändringar. Nu ska hon t ex bygga om och flytta runt lite i lokalen för att få plats med ett biljardbord.

– Med ett större utbud får jag både fler och nöjdare gäster!

Det är nästan alltid någon som står vid Vegasautomaterna och spelar. Linda har mest stamgäster som hon känner vid namn och de som ser unga ut tar hon alltid leg på, även om hon känner igen vissa av dem.

Sedan den obligatoriska inloggningen med Spelkortet kom upplever Linda att det blivit lugnare vid automaterna. Mycket tack vare att Spelkortet är en personlig handling och kunderna måste sätta sina egna gränser.

Svenska Spels strikta regler är ett bra hjälpmedel. Det blir så mycket enklare för mig och personalen att hålla ordning och ta hand om spelandet, nu när vi har reglerna att hänvisa till.

Med jämna mellanrum tittar Svenska Spels distriktsansvarige förbi och kollar att allt fungerar och lämnar över ny information.

- Det fungerar hur bra som helst, och fast supporten har öppet nästan jämt behöver vi den knappt, vi brukar lösa det mesta själva eller bara med hjälp av ett samtal.

Linda stänger egentligen klockan 22.00 på vardagar, men hon har tillstånd fram till klockan 01.00.

– Jag låter alltid gäster stanna om de vill vara kvar och spela medan jag plockar undan.

titans_2

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Anrika Biljardpalatset har funnits på Sankt Eriksgatan i Stockholm sedan 1963.

Läs mer ››

Vegas möter Limerick Södertälje

Vegas möter Limerick Södertälje

Den klassiska puben Limerick har legat i den gamla stadskärnan i Södertälje många år.

Läs mer ››

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

I den gamla stationsbyggnaden Östra Station i Stockholm ligger sedan byggåret 1935 den populära Järnvägsrestaurangen.

Läs mer ››

Vegas möter Pizzeria Tybble

Vegas möter Pizzeria Tybble

Ända sedan 1996 har krögaren Daniel Hannason haft Vegasautomater på sin krog Pizzeria Tybble i Örebro.

Läs mer ››

Vegas möter Haga Bowling

Vegas möter Haga Bowling

I den gamla strumpfabriken i området Haga i Norrköping driver Sebastian Gustavsson och Stefan Lindahl Haga bowling sedan i augusti 2015.

Läs mer ››

Vegas möter Royal Oak

Vegas möter Royal Oak

På den så kallade Bargatan, en gågata i centrala Eskilstuna, ligger barerna och restaurangerna på rad. En av dem är Royal Oak, en uppskattad pub för alla åldrar.

Läs mer ››

Vegas möter Titans Sport Bar

Vegas möter Titans Sport Bar

Åländska Linda Koskinen flyttade till Norrköping 2007 och öppnade 2014 Titans Sportbar i stadens centrum.

Läs mer ››

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Restaurangchef Mattias Aydin möter oss på O´Learys populära restaurang och sportbar på Östermalm i Stockholm.

Läs mer ››