Vegas möter Royal Oak

På den så kallade Bargatan, en gågata i centrala Eskilstuna, ligger barerna och restaurangerna på rad. En av dem är Royal Oak, en uppskattad pub för alla åldrar.

Krögaren Chian Alkoyun har genom åren drivit många nattklubbar i stan men ledsnade på sena nätter där han inte kunde lämna verksamheten.

Sedan 2009 har han ägnat sig helhjärtat åt att göra Royal Oak till det populära ställe det är, med ett utbud av bra brittiskinspirerad och snyggt presenterad pubmat, 150 olika ölsorter och ölprovningar.

– Vi satsar också stort på spel av olika slag. De fem Vegasautomaterna drar massor och så erbjuder vi dart, kortspel, quiz, studentaktiviteter, rockbar och liveband. Vi har fokus på att ge våra gäster möjlighet till fl era trevliga upplevelser samlade på ett och samma ställe. När det är riktigt stora matcher visar vi dem, fast på färre skärmar än en traditionell sportbar och på lite lägre volym. Förtjänsten från Vegasautomaterna här på Royal Oak är stor, runt 80 000 kronor varje månad.

– Vi är helt beroende av förtjänsten och återinvesterar omkring 15% i lokalerna och 5% i aktiviteter och utbildning för personalen.

Chian tycker att samarbetet med Svenska spel fungerar jättebra. Personalen får utbildning i spelansvar, viktig information går ut via mail och postalt och distriktsansvarige/säljaren kommer på regelbundna besök.

– Jag älskar min säljare, skrattar Chian. Han kommer ofta på besök och ibland får vi som bra samarbetspartner matchbiljetter där vi också får träffa folk både från Svenska spel och krögare från andra ställen.

Chian Alkoyuns motto är att alla deras gäster är lika bra gäster.

– Vi har öppet mellan 11 och 02, 365 dagar per år och oavsett om man kommer hit på lunch, för att ta en öl eller spela på Vegasautomaterna skall man behandlas väl. Det är ungefär lika många kvinnor som män som kommer hit. Min personal är jätteduktig på att ta hand om gästerna och ta ansvar för de spelande. Om någon har spelat flera timmar är vi uppmärksamma på det och bjuder ibland på en kopp kaffe och en smörgås.

Royal Oak är onekligen en trivsamt inredd krog med god mat, engagerad och trevlig personal och gästerna ser alla ut att känna sig som hemma.

– Mitt råd till en krögare som funderar på att skaffa Vegasautomater är att prova!

royal_oak_1
royal_oak_2

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Anrika Biljardpalatset har funnits på Sankt Eriksgatan i Stockholm sedan 1963.

Läs mer ››

Vegas möter Limerick Södertälje

Vegas möter Limerick Södertälje

Den klassiska puben Limerick har legat i den gamla stadskärnan i Södertälje många år.

Läs mer ››

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

I den gamla stationsbyggnaden Östra Station i Stockholm ligger sedan byggåret 1935 den populära Järnvägsrestaurangen.

Läs mer ››

Vegas möter Pizzeria Tybble

Vegas möter Pizzeria Tybble

Ända sedan 1996 har krögaren Daniel Hannason haft Vegasautomater på sin krog Pizzeria Tybble i Örebro.

Läs mer ››

Vegas möter Haga Bowling

Vegas möter Haga Bowling

I den gamla strumpfabriken i området Haga i Norrköping driver Sebastian Gustavsson och Stefan Lindahl Haga bowling sedan i augusti 2015.

Läs mer ››

Vegas möter Royal Oak

Vegas möter Royal Oak

På den så kallade Bargatan, en gågata i centrala Eskilstuna, ligger barerna och restaurangerna på rad. En av dem är Royal Oak, en uppskattad pub för alla åldrar.

Läs mer ››

Vegas möter Titans Sport Bar

Vegas möter Titans Sport Bar

Åländska Linda Koskinen flyttade till Norrköping 2007 och öppnade 2014 Titans Sportbar i stadens centrum.

Läs mer ››

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Restaurangchef Mattias Aydin möter oss på O´Learys populära restaurang och sportbar på Östermalm i Stockholm.

Läs mer ››