Vegas möter Pizzeria Tybble

Ända sedan 1996 har krögaren Daniel Hannason haft Vegasautomater på sin krog Pizzeria Tybble i Örebro.

2007 bestämde han sig för att pizzerian han drev skulle få en uppryckning. Han byggde om totalt för att skapa en lugnare kvarterskrog och satsa mer på den uppskattade maten som hamnat alldeles för mycket i bakgrunden.

– Tidigare var det här en enklare pizzeria men nu har vi skapat en mer trivsam atmosfär för människor i alla åldrar, familjer, barn och vi har satsat mer på maten. Efter den stora renoveringen och ombyggnaden har det både blivit lugnare och trevligare att jobba och en bättre upplevelse för gästerna.

På Pizzeria Tybble spelar nästan alla. En kvarterskrog ska ha ett varierat utbud. Vissa stamgäster kommer fl era gånger i veckan och Vegasautomaterna går varma några timmar. Men även bland familjer och middagsgäster spelar såväl kvinnor som män.

Här fi nns fyra automater placerade på kortväggen i den ena delen av den L-formade lokalen, och de smälter in bra i miljön.

– Vi har förenat Vegasspelet och maten på ett bra sätt, det smälter in. Tidigare var det mest de boende här i området som kom hit. Det var inte så mycket matgäster och en lite stökigare barstämning om man säger så. Nu kommer folk från hela stan. Studenterna på universitetet alldeles i närheten har också börjat hitta hit och uppskattar vårt koncept. – Om gäster kommer ensamma hit för att ta en öl spelar de gärna under tiden.

Och inte sällan händer det att de vinner ett par hundra så att ölen blir ”gratis”, skrattar Daniel. – Vinsten från Vegasautomaterna hjälpte oss mycket i ombyggnadsprocessen och vi förbättrar kontinuerligt för både gäster och personal.

– Efter införandet av spelkortet har vi också full kontroll över spelandet. Det är enkelt att ha kontroll nu sedan spelarna satt sina egna gränser och Vegas tar verkligen sitt ansvar för att informera oss och se till att allt går rätt till. Vår distriktsansvarige kommer regelbundet hit och kollar att allt går bra och att all personal har gjort spelansvarsutbildningen för att kunna ta hand om spelarna. Det är mer städat och en bättre nivå på spelandet nu och enkelt för oss att följa reglerna.

tybble_1

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Anrika Biljardpalatset har funnits på Sankt Eriksgatan i Stockholm sedan 1963.

Läs mer ››

Vegas möter Limerick Södertälje

Vegas möter Limerick Södertälje

Den klassiska puben Limerick har legat i den gamla stadskärnan i Södertälje många år.

Läs mer ››

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

I den gamla stationsbyggnaden Östra Station i Stockholm ligger sedan byggåret 1935 den populära Järnvägsrestaurangen.

Läs mer ››

Vegas möter Pizzeria Tybble

Vegas möter Pizzeria Tybble

Ända sedan 1996 har krögaren Daniel Hannason haft Vegasautomater på sin krog Pizzeria Tybble i Örebro.

Läs mer ››

Vegas möter Haga Bowling

Vegas möter Haga Bowling

I den gamla strumpfabriken i området Haga i Norrköping driver Sebastian Gustavsson och Stefan Lindahl Haga bowling sedan i augusti 2015.

Läs mer ››

Vegas möter Royal Oak

Vegas möter Royal Oak

På den så kallade Bargatan, en gågata i centrala Eskilstuna, ligger barerna och restaurangerna på rad. En av dem är Royal Oak, en uppskattad pub för alla åldrar.

Läs mer ››

Vegas möter Titans Sport Bar

Vegas möter Titans Sport Bar

Åländska Linda Koskinen flyttade till Norrköping 2007 och öppnade 2014 Titans Sportbar i stadens centrum.

Läs mer ››

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Restaurangchef Mattias Aydin möter oss på O´Learys populära restaurang och sportbar på Östermalm i Stockholm.

Läs mer ››