Vegas möter Limerick Södertälje

Den klassiska puben Limerick har legat i den gamla stadskärnan i Södertälje många år. Ägaren Gabriel Kareem hade arbetat som kökschef i mer än 10 år när Limerick blev till salu. Han bestämde sig för att satsa och ta över och har nu drivit den populära puben sedan november 2015.

- Jag trivdes så bra och kunde stället. Det är väldigt roligt att jobba för sig själv nu.

Utbudet är självklart öl och vin, kompletterat med en populär pubmeny. Här finns också fem Vegasautomater .

- De drar folk! Vegasgästerna spelar inte bara, de dricker och äter alltid något och mat- och dryckes- gästerna går gärna en sväng förbi automaterna och spelar lite. Verksamheterna lyfter varandra och ökar förtjänsten på alla håll.

Mat, dryck och spel, inklusive alla viktiga matcher som visas, karaokekvällar och uppträdanden med livemusik, gör att Limerick går riktigt bra. Det blir automatiskt fler gäster när utbudet är bredare.

- Jag vill kunna erbjuda alla en trevlig stund hos oss på Limerick, oavsett om du kommer för att äta eller spela, i sällskap eller ensam.

Gabriel har många stamgäster. Vissa spelare kommer varje dag och de bjuds alltid på en kopp kaffe. Här spelas från det att de öppnar kl 11 tills de stänger kl 1 eller kl 2 på helgerna.

- Den förtjänst Vegasautomaterna ger täcker upp en del av den höga hyran och betalar lönerna för ett par anställda. Utan Vegasförtjänsten tror jag det hade varit svårt att överleva.

Limerick har även uppskattade luncher med en mer traditionell lunchmeny. Och Vegasautomaterna snurrar även då.

- Det är väldigt sällsynt att det är tomt vid automaterna. Där är nästan alltid någon som spelar. Vi har alla automater under uppsikt från baren. Det är direktiv från Vegas att automaterna ska vara placerade så och det hjälper oss verkligen att kunna ha koll på spelandet.

Sedan införandet av det obligatoriska spelkortet har Gabriel märkt att det blivit en bättre stämning vid automaterna.

- Vi ser inte längre förtvivlade spelare som förlorat stora pengar. Vegas har tagit ett stort ansvar för att spelandet ska vara kontrollerat. Det förenklar för oss och känns tryggt att ha samarbete med ett sådant bolag.

All ny information skickas per mail eller post och säljaren Aziz från Vegas kommer förbi med jämna mellanrum för att se att allt fungerar eller för att lämna informationsmaterial. Ibland får jag även lite orderblock, pennor eller något annat.

- Vi har jättebra kontakt och han hjälper oss med råd när det behövs. Det är alltid trevligt när han kommer.

Om det uppstår något problem med automaterna ringer man supporten och får alltid svar direkt. Är det något som en tekniker behöver åtgärda kommer de oftast samma dag.

- Mitt råd till någon med en verksamhet som liknar vår är att definitivt satsa på ett samarbete med Vegas. Det finns bara fördelar, säger Gabriel. Utöver den ekonomiska vinsten och ökade omsättningen får man ibland delta på evenemang och events där man får träffa andra krögare och utbyta erfarenheter.

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Vegas möter Biljardpalatset Stockholm

Anrika Biljardpalatset har funnits på Sankt Eriksgatan i Stockholm sedan 1963.

Läs mer ››

Vegas möter Limerick Södertälje

Vegas möter Limerick Södertälje

Den klassiska puben Limerick har legat i den gamla stadskärnan i Södertälje många år.

Läs mer ››

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

Vegas möter Järnvägsrestaurangen

I den gamla stationsbyggnaden Östra Station i Stockholm ligger sedan byggåret 1935 den populära Järnvägsrestaurangen.

Läs mer ››

Vegas möter Pizzeria Tybble

Vegas möter Pizzeria Tybble

Ända sedan 1996 har krögaren Daniel Hannason haft Vegasautomater på sin krog Pizzeria Tybble i Örebro.

Läs mer ››

Vegas möter Haga Bowling

Vegas möter Haga Bowling

I den gamla strumpfabriken i området Haga i Norrköping driver Sebastian Gustavsson och Stefan Lindahl Haga bowling sedan i augusti 2015.

Läs mer ››

Vegas möter Royal Oak

Vegas möter Royal Oak

På den så kallade Bargatan, en gågata i centrala Eskilstuna, ligger barerna och restaurangerna på rad. En av dem är Royal Oak, en uppskattad pub för alla åldrar.

Läs mer ››

Vegas möter Titans Sport Bar

Vegas möter Titans Sport Bar

Åländska Linda Koskinen flyttade till Norrköping 2007 och öppnade 2014 Titans Sportbar i stadens centrum.

Läs mer ››

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Vegas möter O'Leary's Östermalm

Restaurangchef Mattias Aydin möter oss på O´Learys populära restaurang och sportbar på Östermalm i Stockholm.

Läs mer ››