AUTOMATERNA TAR PLATS BLAND BURGARE OCH SPORT PÅ BRÖDERNAS I GLOBEN

Från noll till hundra restauranger på fem år. Få har kunnat missa hamburgerkedjan Brödernas segertåg, som nu har nått Globen Shopping i Stockholm och hittat ett nytt, kreativt sätt arbeta med Vegas.
DET HAR BEVISLIGEN gått undan för Brödernas, som vuxit från noll till hundra restauranger på fem år. Den första öppnades på Liljeholmskajen i Stockholm
2018. Bröderna Joakim och Jonas Wiklanders såg nämligen en ledig lokal och ville testa ett nytt koncept: Att erbjuda kunden en god och prisvärd burgare i en fin restaurangmiljö, samtidigt som denna drev trafik och ökade värdet på fastigheten.
– Vi har gjort street food av premiumburgaren och tagit in den i en restaurangmiljö. Vi såg att det fattades. Nu ligger den första restaurangen fint där vid vattnet, säger företagets vd Joakim Wiklander.

LÄS MER

Möt partners från hela landet

Eldsjälen som följer sin dröm

Huddinge

Dijana Strbac var helt ny i restaurangbranschen och befann sig mitt i en djup kris när hon tog över kvarterskrogen Pickles i Huddinge utanför Stockholm. Ägaren, hennes make, hade drabbats av cancer och ett år senare var han borta. Då trodde alla att hon skulle sälja. "Men det var min mans dröm och det gick bra för honom, så jag ville fortsätta i hans fotspår."

Se filmen med Diana

Här stannar gästerna längre

Ängelholm

Gästerna kommer för maten eller bowlingen – och stannar för gemenskapen och det breda nöjesutbudet. Andreas Andersson på Ängelholms Bowling vet hur du skapar underhållning som får dina besökare att stanna några timmar extra.

Läs mer om bowlingen

Krog utöver det vanliga

Eskilstuna

När Kelvin Andersson och hans familj tog över Pitcher’s i Eskilstuna för några år sedan var restaurangen ett sjunkande skepp. Men pappa Mats Andersson, som har bakgrund i branschen, såg potential i det mysiga kvartershaket. Nu har Kelvin, tvillingbrodern Sebastian, pappa Mats och kompanjonen Daniel Cederquist drivit Pitcher’s fram tills idag.

läs mer om pitchers

Vegas är en fjäder i hatten

Göteborg

Sexton år gammal började Foad ”Fadde” Kuhpai som diskare på en restaurang i Örebro. 25 år senare är han mästare på att få både personal och gäster att känna sig som hemma på Glenn Sportsbar i Gamlestan i Göteborg – där Vegas har en självklar plats i restaurangen.

Läs mer om Glenns

Därför har hon varit Vegaspartner i 23 år

Helsingborg

Telegrafen i Helsingborg är en av Sveriges äldsta pubar – och i år firar de 23 år som Vegaspartner. Möt ägaren Sara Johansson som prisades på Vegas Awards för sitt långa och trogna partnerskap.

SE FILMEN MED SARA 

Trevligt folk på trevlig pub

Borlänge

Engelska Puben i Borlänge blev känd över hela landet genom dokumentärfilmen Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk. Amy Tang och Engelska puben i Borlänge är Vegaspartner sedan 1996.

läs mer om engelska puben