Krog utöver det vanliga

När Kelvin Andersson och hans familj tog över Pitcher’s i Eskilstuna för några år sedan var restaurangen ett sjunkande skepp. Men pappa Mats Andersson, som har bakgrund i branschen, såg potential i det mysiga kvartershaket. Nu har Kelvin, tvillingbrodern Sebastian, pappa Mats och kompanjonen Daniel Cederquist drivit Pitcher’s i två år.

Framgångsreceptet är till stor del deras spel­ och nöjesutbud, som lockar såväl gammal som ung. – Vi brukar skoja om att vi är lite
som en Finlandsfärja. Vi gillar att ha mycket aktiviteter med spel, musikquiz, kunskapskamper och trubadurer för att underhålla gästen. Det betyder mycket för folk att få aktivera sig och inte bara komma för att äta och dricka, säger Kelvin. Gastropuben har haft Vegasautomater i restaurangen sedan april 2020. Att nyheten sammanföll med coronapandemin var ingen tillfällighet. Familjen hade planer för Vegas under en längre tid, men utan att ha plats i restaurangen. I samband med coronarestriktionerna tog de beslutet att slopa dansgolvet till förmån för Vegas.

Möt partners från hela landet

Eldsjälen som följer sin dröm

Huddinge

Dijana Strbac var helt ny i restaurangbranschen och befann sig mitt i en djup kris när hon tog över kvarterskrogen Pickles i Huddinge utanför Stockholm. Ägaren, hennes make, hade drabbats av cancer och ett år senare var han borta. Då trodde alla att hon skulle sälja. "Men det var min mans dröm och det gick bra för honom, så jag ville fortsätta i hans fotspår."

Se filmen med Diana

Här stannar gästerna längre

Ängelholm

Gästerna kommer för maten eller bowlingen – och stannar för gemenskapen och det breda nöjesutbudet. Andreas Andersson på Ängelholms Bowling vet hur du skapar underhållning som får dina besökare att stanna några timmar extra.

Läs mer om bowlingen

Därför har hon varit Vegaspartner i 23 år

Helsingborg

Telegrafen i Helsingborg är en av Sveriges äldsta pubar – och i år firar de 23 år som Vegaspartner. Möt ägaren Sara Johansson som prisades på Vegas Awards för sitt långa och trogna partnerskap.

SE FILMEN MED SARA 

Trevligt folk på trevlig pub

Borlänge

Engelska Puben i Borlänge blev känd över hela landet genom dokumentärfilmen Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk. Amy Tang och Engelska puben i Borlänge är Vegaspartner sedan 1996.

läs mer om engelska puben